I dag blir det ungspannkaka till Lunch
I dag blir det ungspannkaka till Lunch
Min mors recept
2-3 Ägg
5 dl Mjöl
7,5 dl Mjölk
3 tsk Salt
225 grader
75 gr smör eller margarin till Långpannan
Idag var jag lite snål tog bara 2 ägg(frukost)
har gjort smeten färdig, och den som kommer
hem först till lunch,gräddar Pannkakan
få se om det blir hjortron eller blåbär till sylt
Kan vi komma på lunchen? Nej, det är 110 mil dit. Men vi gottar oss med lite rester: Potatisgratäng och lövbiff...
Du kan göra det till Middag,tjejerna älskar Pannkaka med Hallonsylt (köp hem det det tog slut)
Hallonsylten köpte jag nyss...
det receptet lånar jag.. har bara uschliga ugnspannkakerecept.. jag håller på hjortronen.. till alltså:)
Lyckliga grodan. Varså god, roligt och höra vad du tyckte om pannkakan
den blev jättegod.. och fast.. och bra.. receptet är nu adopterat av grodfamiljen
va roligt att du tyckte den blev bra,jag hoppas du delar med dig receptet...och alla andra bloggläsare Varsågod nu har lyckligagrodan gett betyg,
Men hur länge ska den vara inne i ugnen då?
Hejsan
Har nog alldrig tagit tid på det, utan kollat när den ser färdig ut lagom brun??? jag tror mellan 25-30 min men skall kolla nästa gång tiden..
(min faster brukade säga nu doftar det att pannkakan är färdig )
Tack för receptet! Jag lånade det till att göra ungspannkaka till min flickvän här på Island. Hon har aldrig smakat det :) Nu är den i ungnen.
Karin, tack igen för receptet! Ungspannkakan blev jättebra och min flickvän tyckte det var väldigt gott så nu är maträtten en del av Island :)
Tack för receptet!! Det här blev den godaste ugnspannkakan jag har ätit sen jag var barn. Supergod!