Torrkött...

43875-99

Dags och torka kött

Nu på våren så är det dags och hänga kött på tork..
Jag har saltat 2 renstekar och 4 renbogar....har också saltat renkottletter
Tog av misstag renlever från frysen,trodde det var renhjärta..
Sambon fråga om jag skulle torka levern,(då såg jag att jag tagit fel,)
så  jag tillaga leverbiffar ....
Men i morgon skall renhjärtan saltas,och hängas på tork..mycket gott.

43875-100

Här har jag saltat nötkött, (åt min son )

Det är på nu på våren som man kan torka kött utomhus.
Luften är tillräckligt torr,solen är framme,
men än har inte flugorna vaknat.

När köttet är färdigt  torkat då får min dotter med familj paket
till Leksand med torrkött, hoppas dom gillar det....

(PS.Återkommer med bilder när jag hängt allt på tork)


Kommentarer
Postat av: Madonna

Men så underbart....det vattnas i munnen. Vi har redan plockat in en 5-6 hjärtan och snart är resten färdigt. Vi har både bog och hjärtan uppe på tork. Finns det något godare? Skulle vilja torka älgkött oxå men tyvärr har vi inget Fridens Madonna

Postat av: Nalle

Men hur förvarar man köttet sedan? Ute? Hur länge kan man ha det?
Nalle

2006-04-02 @ 10:11:36
URL: http://www.nallesfoto.blogg.se
Postat av: Karin

Ja jag förstår att Madonna älskar torrkött,torkad hjärta är nästan godare än kött.
Nalle, man vacumpackar eller tar i fryspåsar och fryser in ...

2006-04-02 @ 11:29:03
URL: http://www.mormors.blogg.se/
Postat av: Nalle

Jaha!?? Då förstår jag. Verkar jättegott
Nalle

2006-04-02 @ 17:10:35
URL: http://www.nallesfoto.blogg.se
Postat av: Jenny

Wiie mormor klarade att sätta 2 bilder =)

2006-04-05 @ 09:53:25
URL: http://www.hasttjejens.blogg.se
Postat av: Karin

Tack Jenny för hjälpen, du var bra på ochförklara hur man gör, snart skall jag försöka länka något,
krya på Jenny, kram mormor

2006-04-05 @ 10:36:30
URL: http://www.mormors.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback