Köttet på tork..
Nu hänger köttet på tork,(renkött) och vädret är perfekt i dag solsken,
lite kyligt med lätt nordan vind
Det kan ta upp till tre veckor innan det är färdigt,
men skall ta ner revbenen som torkar fort,
Men till påsken kan man ta redan äta ,det behöver inte vara så torrt
det beror på hur tjocka bitarna är.
Till Påsk skall jag koka torrköttsvälling (som vi kallar det)
Man kokar det torra köttet ,efter en timme tar jag och blandar i GRÖTRIS
som får koka ungefär 1 timme, soppan blir lite simmig av risgrynen
en del tar även potatis i soppan eller avreder den lite.
Här hänger min sons nöt kött...
Nej bäst och fortsätta med vårstädningen är ledig onsdag ,torsdag
när jag tar kafferast garvar jag lite av kött från de torkade revbenen .
Smaskigt !!!!!
En trevlig vårdag önskar jag alla mina bloggläsare....
Du vet vad jag tycker och vill...:-)
Men .....jag trodde det var fladdermöss som hängde där och så var det köttet:D
Nalle
Men en undring till...kommer inte fåglarna och gnager och pickar på dom när dom hänger så där?
Nalle
när ska vi slå oss ner och provsmaka....?
Anne-Maj Ja vet precis vad du tänker och vill..
vänta bara tills det har torkat färdigt då kommer det med posten,
Nalle det var inte fladermöss det var kött,sen till din andra fråga..om det inte finns så mycket fett i köttet så är inte risken så stor,jag matar inte fåglar i övrigt, det kanske skulle finnas en risk om dom lärt och få mat hos mig.
Raffe jag har redan provsmakat av revbenen som redan torkat....har du smakat förut på torrkött???
Raffe när kan man titta in till din blogg?????
eller är den hemlig???
Tackar! Man får VÄNTA länge:-)
Skriver man torrkött eller torkat kött?
sorry, har aldrig ätit torrt kött. det verkar som om din trakt har många obebodda stugor....
Anne-Maj Jag tror att torrkött är mera talspråk,...sitter och funderar ....hör sällan att någon säger torkad kött...(en svår fråga)ja ..ja..
Ja ett tag får du vänta ..det beror på vädret.... men det kommer..
Raffe, visst har vi många obeboda hus, ungdommarna flyttar och när dom gamla går bort då står husen kvar. Här i Tornedalen är det vanligt att man på våren hänger kött på tork.Hoppas du får smaka det någon gång !!!!!